fbpx
Image Alt

Despre joc

 / Despre joc

Regatul Emoțiilor Animalelor:

** este primul joc care folosește animalele pentru dezvoltarea competențelor emoționale la copii.
** folosește o abordare unică în lume, un concept prin care animalele, cei mai sinceri prieteni ai copiilor, le facilitează descoperirea emoțiilor.
** pune accent pe perspectiva copiilor și pe descoperire.

** te ajută ca părinte să-ți construieșți o mai bună relație emoțională cu copil tău.
** ajută copiii să descopere ce emoții simt animalele din junglă, din pădure, sau chiar animalul de companie.

Există aproximativ 800 de emoții*. Prin joc (volumele I și II) copiii vor explora și vor învăța 60 dintre cele mai de bază emoții. Iar copiii vor putea realiza un lucru extrem de important: să recunoască peste 20 dintre cele 30 de emoții de bază (conform cercetătoarei Brené Brown). Lumea noastră depinde acum mai mult decât oricând de competențele noastre emoționale și de o mai bună înțelegere a propriei comori de emoții pentru comunicarea inter-specii, inter-umană, și propria înțelegere interioară.
Le vor învăța cu ajutorul prietenilor lor, animalele.

*Jocul conține harta celor 800 de emoții umane.

Vârsta: 3-99

Jucători: 2-6

Timp de joc: 30’+

Competențe dezoltate:

 • Recunoașterea emoțiilor și unde se manifestă în corp
 • Numirea și dialogul despre emoții
 • Lucrul cu emoțiile
 • Trăirea prin empatie a emoțiilor altor ființe
 • Citirea, interpretarea și numirea intențiilor
 • Citirea poziției corpului energetic
 • Flexibilitate și toleranță asupra perspectivei celorlalti
 • Realizarea sensului emoțiilor noastre și integrarea emisferelor stângă și dreaptă
 • Integrarea minții prin conștientizarea primelor 5 simțuri și a celui de-al 6-lea, al 7-lea și al 8-lea simț

Jocul dezvoltă:

 • inteligența emotională
 • încrederea în sine
 • memoria
 • inteligența verbală
 • concentrarea
 • jocul în echipă (nu există concurență între copii)
 • simpatia
 • compasiunea
 • empatia
 • raționamentul și argumentarea
 • gândirea la emoții
 • gândirea vizibilă
 • gândirea la gândire sau metacogniția

Regatul Emoțiilor Animalelor este publicat în romană (și în curand in engleza) în două volume, și include 120 de flashcard-uri și un Ghid pentru emoții de 60 de pagini unde vei putea să înveți cum să facilitezi învățarea despre emotii, super-puterile noastre, roata emoțiilor, cum să conectăm emoțiile cu părți ale corpului și cum a ramane curios este singura șansă de a dezvolta competențe emoționale noi. Are 7 nivele de dificultate.

Animalele sunt minunate, copiii le iubesc! Oferiți-le copiilor șansa să afle despre complexitatea emoțiilor alături de prietenii lor dragi!

Recomandat de Centrul Gifted Education

Jocul s-a născut din concluziile care au rezultat in urma activitaților conduse de facilitatorii centrului cu copiii supradotati care an de an si-au manifestat curiozitatea, un interes neobosit și o deschidere fantastică spre animale si viețile lor.

Jocul este considerat material didactic in cadrul Centrului Gifted Education pentru a observa inteligenta emotională situational in Situatia “In” si Situatia “Out” ca formă de masurare calitativă a evolutiei emotionale a copiilor pe criterii specifice in cadrul Programului Academic.

“Regatul Emoțiilor Animalelor este un joc care contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale. Copilul învață treptat să recunoască și să numească mai multe emoții, pornind de la cele simple, de baza: frică, furie, tristețe, bucurie, curiozitate, dezgust. Pe măsură ce sunt parcurse mai multe nivele ale jocului, copilul își rafinează recunoașterea emoțiilor, dar și vocabularul emoțional. Nu mai puțin de 60 de emoții sunt propuse spre identificare în tot jocul. Regatul Emoțiilor Animalelor este un joc în care nu există răspuns corect sau greșit și care, în acest fel, încurajează o libertate mare de exprimare. În plus, poate fi folosit la orice vârstă, odată ce limbajul a fost dobândit. Jocul are și beneficii în zona cognitivă. Prin imaginile oferite, jocul lărgește orizontul percepției și intepretărilor pe care le dăm anumitor situații din viață de zi cu zi. Regatul Emoțiilor Animalelor este în concordanță cu descoperirile de ultimă oră din domeniul inteligenței emoționale. Este vorba despre teoria emoțiilor construite propusă de Lisa Feldman Barrett, potrivit căreia aceiași indicatori fiziologici, aceeași mimică, aceleași gesturi pot să redea emoții diferite, după cum aceeași emoție poate fi redată prin indicatori diferiți, in funcție de context.” –  Roxana Ristache, psiholog clinician, Learning Facilitator @Centrul Gifted Education

“Este un instrument foarte bun, arată impecabil, e sincer și aduce un subiect sensibil într-un mod care ajută, prin corelația cu animalele” – Madalina Matei, Learning Facilitator @Centrul Gifted Education

Despre creator

Sunt Monica Gheorghiu și conduc de 10 ani Centrul Gifted Education pentru copii supradotați. De-a lungul carierei mele în educație am reflectat profund împreună cu echipa mea asupra abilităților fundamentale ale viitoarelor societăți umane. Pentru noi, reziliența, puterea de caracter, creierul integrat pe verticală și orizontală (#DrDanSiegel) și puterea personală autentică a indivizilor societăților (versus consumerism și “instant gratification”) implică integrarea/educația instinctelor primare și a emoțiilor de bază fără de care nici o personalitate umană nu este în echilibru (cu sine, cu ceilalți, cu ecosistemul).

Se spune că în 10 până la 100 de ani fiecare personaj iubit dintr-o carte de animale a unui copil va dispărea. Cred că este cel mai trist lucru care se poate întampla. Cu acest joc vreau să aduc o contribuție foarte mică ca acest lucru să se poată schimba. Doresc să creăm cat mai multe legaturi cu regnul animal, deoarece facem parte din el.

Este un joc care te ajută să-ți construiești o mai bună relație emoțională cu copilul tău.

Cred cu tărie că acest joc ar fi necesar să se găsească în fiecare casă, grădiniță și școală din țară.

Este o șansă uriașă pentru copii să li se valideze că ceea ce ei simt e adevărat.

Copiii simt ceea ce simt animalele și le iubesc. Copiii au nevoie să se descopere în relație cu sine, cu ceilalți, cu natură și cu animalele. Acest joc le oferă exact acest cadru de auto-descoperire emoțională, cu ființe de care se simt atrași empatic.

Copiii ar putea cu adevărat să își cultive puterea autentică care se naște natural din intuiție și empatia cu animalele, abilități care la adulți se estompează până la ștergere.

Iubesc enorma inspirație de a face echipă cu părinți si experți dedicați dezvoltarii de competențe emoționale copiilor supradotați. Uimirea si satisfacția atunci cand copiii incep să se exprime si să se joace cu usurință cu emoțiile sunt extraordinare! Am lucrat un timp indelungat la acest joc și acum acest joc iese la lumina sub auspicii complexe. Totodată, la timpul potrivit lor, de bună seamă, într-o lume aflată în mari turbulențe!

Marcaj CE

Regatul Emotiilor Animalelor – Certificat examinare CE de tip Numar RO-2275-ST-120 asigurat de catre organisimul notificat national MIŞCAREA ROMÂNĂ PENTRU CALITATE (MRC), Organism notificat NB 2275 cf clasificarii NANDO.

logo-regatulemotiilor-animalelor

Animalele sunt minunate, copiii le iubesc! Oferiți-le copiilor șansa să afle despre complexitatea emoțiilor alături de prietenii lor dragi!

Instagram feed
Translate »