banner-shop

Regatul Emoțiilor Animalelor

 / Regatul Emotiilor  / Copiii își pot forma o impresie doar privind un chip?

Copiii își pot forma o impresie doar privind un chip?

Ei bine, copiii pot face asta și se descurcă de timpuriu. Există cercetări aflate în desfășurare în acest moment, pentru a aborda exact această întrebare, în special despre cât de devreme dezvoltă această abilitate cognitivă inconștientă.

Un studiu de cercetare susținut de E.J. Centrul Safra pentru Studiul Eticii, Institutul Santa Fe și National Institutes of Health din SUA, denumit „Deducerea caracterului după chip: un studiu de dezvoltare” arată că predispoziția de a-i judeca pe alții pe baza trăsăturilor fizice pornește la începutul copilăriei și nu necesită ani de experiență socială. Copiii evaluează și judecă fețele altor persoane precum „care dintre oameni este foarte drăguț”; de fapt, aceștia au arătat o capacitate consistentă cu cea a adulților de a judeca în special încrederea (adică, om rău/ om bun), și apoi dominanța (adică, om puternic / om slab) și competența (adică, om inteligent /om prost). [..] „Studiul a sugerat, de asemenea, că ei pot tinde să acorde o atenție deosebită înfățișarii unei fețe – adică dacă este în general pozitivă sau negativă. Este important de constatat că rezultatele nu se referă la întrebarea dacă judecățile pe care le fac copiii sunt inferențe corecte ale caracterului. Mai degrabă, rezultatele demonstrează pur și simplu că adulții și copiii sunt consecvenți în trăsăturile pe care le atribuie fețelor, indiferent de validitatea acestor judecăți. ”(Sursa: https://www.healthcanal.com/mental-health-behavior/48291-young-children-form-first-impressions-from-faces.html )

Post a Comment

logo-regatulemotiilor-animalelor

Animalele sunt minunate, copiii le iubesc! Oferiți-le copiilor șansa să afle despre complexitatea emoțiilor alături de prietenii lor dragi!

Instagram feed
Translate »